Skån miljøet

Indret dig bæredygtigt

23uu23

Det er jo en kendt sag, at vi skal spare på energien og i det hele taget indrette vores liv sådan, at vi tænker på at beskytte miljøet mest muligt. Det kan vi gøre på mange forskellige måder. Det er dog vigtigt at tænke på, at det ikke behøver at være på den sure måde hele vejen igennem.

Der er mange ting, som vi skal skære ned på, men det er vigtigt at have fokus på gevinsterne ved det frem for tabene.

Genbrug

Den umiddelbare gevinst

Når du skal tænke på den globale gevinst, der er ved at tænke og handle miljørigtigt, så kan dette mål godt blive lidt fjernt og tåget. Det giver på mange måder mere mening at tænke mere på de nære ting. Hvis du tænker på dig selv, din familie, dit lokalområde og dit land, så kan klimadebatten blive mere relevant og nærværende for dig. Det er ikke altid nødvendigt at stige helt til vejrs i helikopteren for at se et perspektiv, som er til at forholde sig til.

Derfor er det bestemt tilladt at tænke i lidt mindre cirkler, når det kommer til miljøet og resurserne.

Hvad kan du selv gøre?

Der er mange ting, som du selv kan ændre på for at gøre det bedre for miljøet. Det behøver ikke betyde, at du skal lide store afsavn for at gøre det. Du kan faktisk i ret stor udstrækning fortsætte dit liv uden de helt store ændringer. Det meste ligger i en tankegang og i en mindre justering af dine vaner.

Vaner er til at flytte, uden at det behøver at være meget besværligt og kedeligt.

Du kan for eksempel sortere dit affald. Det kan virke bøvlet, men det er forholdsvis nemt, og du gør det snart helt pr. automatik. Det giver mening, og det batter.

Du kan tage cyklen frem for bilen på kortere strækninger, eller du kan anskaffe dig en elcykel eller en elbil. Det batter også. 

Begge dele handler om at ændre vaner, og du får en sidegevinst i form af bedre kondition og genbrug af affald. På samme måde kan andre småjusteringer føre til en forbedring af miljøet og energiforbruget.

Pas på kloden

Benyt dig af genbrug

Alle former for genbrug er til gavn for miljøet. Når du genbruger, så bliver der produceret færre nye varer, og dermed spares der på resurserne. Du kan selv recycle, du kan købe mange ting, som er brugte frem for at købe noget, der er helt nyt. Det behøver ikke betyde, at det er nogle ringere ting, du køber. De er bare brugt før, og de har mere sjæl.

Hvis du for eksempel køber møbler, som er produceret helt eller delvist af genbrugsmaterialer, så slår du flere fluer med et smæk. Du får et helt unikt møbel, og du er med til at spare på verdens resurser. Det giver så meget mening.

Du kan for eksempel se her på dette bæredygtige plankebord, som ud over at være produceret med tanke på miljøet, også er super smukke og helt unikke. De er på alle måder en gevinst.