Forurening

Gennemtænk dine energibeslutninger

23uu23

Udfordringer på klimaområdet er uden sammenligning den største udfordring, vi står overfor som mennesker. Og den kamp skal vi som forbrugere kræve og vinde b.la. på energiområdet. 

Når du får din strøm i boligen, i bilen og sommerhuset, kan du gøre dig selv og alle os andre den tjeneste at vælge det rigtige energiselskab. Og det bedste ved omstillingen til grøn energi er, at den faktisk ofte er væsentlig billigere. 

Så slipper du hellere ikke for at få et tip til en bedre og mere bæredygtig hverdag, og en opfordring til at tage en slapper og stresse af. 

Vindmøllepark

Har du den rigtige elregning?

Når elregningen kommer en gang hver tredje måned, halve år eller årligt, er det måske til det helt store ramaskrig. Du havde helt glemt, at der selvfølgelig kom en elregning på et tidspunkt. 

Det er ikke særlig heldigt, specielt ikke hvis regningen så er med store tal på. 

Men der er noget andet, du skal holde øje med, næste gang elregningen kommer. Du skal holde øje med elselskabet. 

Det elselskab du har, er nemlig bestemmende for, hvilken strøm du benytter, når du tænder for lyset derhjemme. Du skal derfor være opmærksom på, hvor strømmen kommer fra. 

Kommer din energi fra et dårlig elselskab, så er den vel ikke længere, end du for fremtiden får din energi, der hvor energien er grøn. 

På den måde er det dig som forbrugeren, der bestemmer, hvad du vil sige ja og nej til. Det er et af de nemmere valg, vi kan træffe, når det kommer til den grønne energi. 

Så husk nu at tjekke, hvor din strøm kommer fra, det kunne være, du skulle gøre brug af et skift.  

De små smarte løsninger

Så kommer de lidt mere brogede, men mindst lige så vigtige løsninger. Det er de steder, hvor du måske ikke lige umiddelbart tænker, at energiforbruget er af din interesse. 

Et hurtigt hint – alle produkter, du bruger, næsten helt uden undtagelse er mulige i en grøn og en sort udgave. 

Så når du skal vælge din næste toner til printeren, kan du finde smarte tonere, der faktisk giver mening rent energimæssigt. Eller du kan finde produkter, du måske vil være mindre begejstret for, når det kommer til CO2 aftrykket. 

Pedicure

Forkæl dig selv eller en ven

Inden du bliver efterladt til dig selv og din egen dømmekraft, skal der også lyde en opfordring til at få lavet negle. Negle gellack laver flotte og skønne negle, du eller en speciel person vil være særlig glad for. 

Når energiforbruget gennemsyrer alle de valg, vi træffer, er det altid rart med en stopklods, et helle. Et sted, hvor diskussionen og argumenter ikke når ind. Det giver en fantastisk ro og beriger dit liv. 

Så træf de rigtige energivalg, men lad det ikke ødelægge din hverdag.