Hjemmearbejde

Egen virksomhed – husk at tænke på energien

23uu23

Især i tiden med Corona har der været mange der har mistet deres job eller har måtte ligge deres hverdag om, skifte branche, finde på nye tiltag for at få deres eksisterende virksomhed til fortsat at fungere, eller arbejde hjemmefra.

Men det at drive egen virksomhed eller arbejde hjemmefra stiller krav, også til energien.

Energiforbrug i hjemmet

Flere timer i hjemmet giver et større forbrug

Når hele familien ikke længere skal ud af døren om morgenen, og hjemmet ikke længere står tomt til om eftermiddagen, så er det også noget der kan ses og mærkes på el-regningen. Især i de mørke tider kræver det mere lys.
Radioen eller tv’et kører måske for at holde dig med selskab mens du arbejder, og den bærbare står tændt i døgndrift.
Her kan der være mange penge at spare ved at følge de gængse sparetips som at skifte til sparepærer, og at huske ikke at lade ting stå på stand-by for længe. 

Opvarmning af ekstra lokaler

Har du startet en virksomhed i garagen, skuret eller måske i kælderen, så kan det være at det kræver ekstra opvarmning så de produkter du sælger, eller det værktøj du arbejder med ikke går i stykker pga. temperaturen eller pga. fugt. Det kræver ekstra opvarmning og her har du flere muligheder.

Har du f.eks. et skur eller en garage der skal varmes op, så kan en varmepumpe være en god ide.
Varmeblæseren bliver hurtigt dyr i drift hvis den skal køre mange timer af gangen. 

Hvis du vælger at indrette dit lager eller dit hjemmekontor i kælderen kan en affugter eller luftrenser, evt. i kombi også være en rigtig god ide.

Generelt er det en god ide at tænke på indeklimaet hvis du skal arbejde hjemmefra, og en luftrenser eller affugter bruger ikke ret meget strøm ift. hvor meget godt den gør.

Skift elselskab

En ting du helt sikkert bør kigge på er om du kan spare noget ved at skifte elselskab. Især hvis du har en stor familie, eller driver en virksomhed fra hjemmet der kræver ekstra strømforbrug: Der kan være flere tusinde kroner at spare ved at vælge en anden el leverandør.

Hvis du går op i klimaet, er der også mange muligheder for at vælge klimavenligt eller grøn energi, forhør dig hos elselskabet hvilke løsninger de tilbyder. Det behøver ikke nødvendigvis at være mere dyrt at vælge grøn energi.

Marketing

Markedsfør din virksomhed

For at få succes som selvstændig, så skal folk selvfølgelig vide at du er der for at kunne gøre brug af dine tjenester. Derfor er markedsføring vigtig.
Der er mange ting du kan gøre både i dit lokalområde eller på nettet. Du kan få lavet en hjemmeside, annoncere på Facebook eller deltage på messer hvor du f.eks. kan dele drikkedunke eller balloner med tryk ud, til dem der kommer forbi din stand.

Det kan være en god ide at få hjælp fra eksperter på området når du skal lægge en markedsføringsstrategi over hvordan din virksomhed bliver mest synlig.