træ i hænder

Sådan får du råd til de bæredygtige løsninger

23uu23

Klimaet er til stor debat i disse år. Det er nu der skal gøres noget for at redde den situation vi står i, ellers vil det have store konsekvenser for de fremtidige generationer på Jorden. For at være med til at ændre de ting vi står overfor, må man begynde med sig selv. Man må ændre sin egen tankegang og få omverdenen med. Der er i dag iværksat en lang række tiltag som man kan implementere i sin egen hverdag. 

I princippet kan du gennemgå både din bolig og din levevis fra top til tå og med garanti finde en række områder med rum for optimering til mere bæredygtige løsninger. Det er klart at det koster, og det bæredygtige er typisk også mere omkostningstungt end det konventionelle. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du får råd til at gøre hverdagen mere grøn for både dig selv og vores allesammen verden. 

stablet pengemønter

Optag et lån 

Små energioptimeringer kan de fleste nok få råd til uden optagelse af lån. Det kan fx være skift af elpærer i boligen til energispare pærer eller lignende. Der kan dog være andre tiltag som kræver en del mere kapital, som fx omlægning til solceller, forbedret isolering i loft, vægge og gulv, nye vinduer og døre, omlægning af varmekilde, skift til elbil m.m. 

Ved sådanne større investeringer kan man have behov for at optage et lån. Dette kan du med fordel gøre online. Det gode ved dette er at processen er nem og hurtig, samt at du selv har indflydelse på det lån du vælger. 

Sammenlign priser og find billigste løsning 

Når du søger om lån online er selve processen som nævnt hurtig. Du kan dog gøre dig selv en tjeneste ved at bruge lidt tid på at sammenligne udbydere og priser for at finde frem til det billigste lån i din situation. Det behøver ikke tage vildt lang tid, men kan gøres via prisberegnere på prissammenligningssider.

Kviklanet kan have forskellige vilkår og priser alt efter hvor fleksibel din egen økonomi er. Lånet vil fx typisk blive dyrere, jo længere tilbagebetalingstid du vælger. Dog vil ydelsen være lavere og skal derfor vælges i forhold til hvordan din økonomi ser ud og hvad du kan bære. 

Pengepung i baglomme

Energioptimering er en investering 

Når man vælger at optage et lån og bruge penge på dyre miljørigtige løsninger i hjemmet og i hverdagen, er det samtidig en investering på flere parametre. Det er en investering i den verden dine børn skal leve i, i fremtiden. Det er ligeledes en investering i forhold til din økonomi, idet de bæredygtige løsninger vil være energibesparende og derfor kunne mærkes på elregningen, varmeregningen m.m. 

Ligeledes vil investeringen derfor give et afkast og potentielt kunne betale sig selv hjem over tid. Dette argument er det altoverskyggende i forhold til at overbevise sig selv om at det er en god idé at gennemføre initiativerne. For at finde ud af nærmere præcist hvor stor betydning og besparelse en given energirenovering vil have i din bolig, kan du få en bygge rådgiver til at komme ud og lave nogle beregninger i forhold til dette. Dette kan du sammenholde med tidshorisont og det lån du skal optage for at få råd.