Opvokset hæk

Gør haven til en dejlig oase, og spar på elregningen

23uu23

Nu går vi den lyse tid i møde, hvor sæsonen for alvor går i gang ude i haven. Det betyder, at vi vil bruge meget mere tid i haven og mindre tid indenfor med skærme, lys og mobiltelefoner, der alle sluger strøm. Og jo mere tid, vi bruger i haven, jo mere kan vi spare på elregningen. Derfor er det vigtigt, at haven bliver gjort indbydende til de lange sommeraftener.

Havebænk

Invester i en ny hæk til haven

Efter en vinter med masser af regn vil nogle opleve, at det ikke er hele hækken, som har overlevet vinteren. Som foråret skrider frem, og alt bliver grønt, viser det sig, at der er dele af hækken, som er gået ud, og som derfor stikker ud med sine mørke farver i en ellers grøn hæk. 

Dette kan blive begyndelsen på nogle overvejelser omkring hækkens fremtid, og det kan være, konklusionen bliver, at der skal sættes en ny hæk. Problemet med en ny hæk er bare, at den tager mange år om at vokse sig stor. I mellemtiden er der ikke meget privatliv, hvilket de fleste trods alt gerne vil have. 

Og selv hvis man personligt er ligeglad med hækkens højde, kan det stadig være et problem, for en hæk er jo ikke kun ens eget problem, men i lige så høj grad naboernes. Heldigvis findes der en løsning på dette, og det er en færdig hæk. Med sådan en hæk får du en opvokset hæk fra dag et.

Havearbejde

Få klaret havearbejdet

Og mens du er i gang ude i haven, kan du lige så godt give hele haven en overhaling. Om foråret er det jo lettere at komme til bunds med ukrudtet, som ikke sidder helt så godt fast i den halvvåde jord, som det gør senere på året, hvor jorden bliver hård. 

Alt dette gør arbejdet ude i haven langt lettere resten af sæsonen. Når havearbejdet er overstået er det tid til at se på, hvordan haven kan gøres hyggelig at være i. Det kan for eksempel være, der skal nogle nye møbler derud. Her kan man overveje at bruge lammeskind som puder i havemøblerne. Lammeskind er lækkert blødt og samtidigt dejligt varmt – se mere på https://billigtlammeskind.dk. Og så giver en velholdt have alle lyst til at tilbringe flere timer derude i stedet for at sidde inden for foran skærme og mobiltelefoner.