grøn have

Sådan sparer du energi i hverdagen, og får mere tid til dig selv

23uu23

Bor du i et dejligt hus med en stor have? Hvis du kan svare ja til dette, så kender du sikkert alt til tidskrævende havearbejde. De fleste af os er lykkelige over at have adgang til en have. Det giver rig mulighed for at komme ud i den friske luft, og børnene elsker haven. Et problem mange kender til, angår vedligeholdelse af haven. Den kan ikke bare passe sig selv. Græsset skal slås, hækken skal klippes, blomsterne skal vandes og ukrudtet luges.  

Men der findes gode løsninger, som kan aflaste dig i hverdagen. Mange af os nyder at gå i haven, men de sure opgaver vil vi gerne være foruden. Med de rette redskaber og løsninger, kan det sagtens lade sig gøre at spare tid. På den måde kan du bruge din tid i haven på det, du holder af uden at få dårlig samvittighed. 

havearbejde

Vælg de bedste løsninger til din have 

Ønsker du at spare tid på vedligeholdelsen af din have, er det vigtigt, at du har de bedste redskaber. Med en god hækkeklipper kan du sikre, at det hårde arbejde med hækklipning bliver både lettere og hurtigere. Du kan med fordel vælge en elektrisk hækkeklipper. Den er mindre støjende, så du skal ikke bekymre dig for, om du generer dine naboer. Samtidig slipper du får de skadelige dampe fra en benzindrevet hækkeklipper. 

Den er derfor sundere for dig at bruge. Som en ekstra bonus har du mulighed for at anskaffe dig en hækkeklipper, som ikke er tung for dig at bære rundt på. Pludselig er hækklipningen ikke længere så slem en opgave.    

kvinde-laeser

Nemme løsninger er ikke dovenskab 

Græsslåning er som hækklipning en omfattende opgave. Og i sommerperioden skal græsset slås op til flere gange om ugen. For mange af os har vi denne opgave hængende over hovedet, og det er sjældent det, vi ser mest frem til, når vi kommer hjem efter en lang dag på jobbet. Et alternativ til plæneklipperen er anlægningen af et flot bunddække.  

Ved at vælge flotte planter til din have, kan du slippe for en stor del af det omfattende arbejde med at passe en græsplæne. Jo større et bunddække du anlægger, desto mindre græs har du at slå. Som et ekstra plus slipper du også for en stor del af lugningen efter ukrudt. Med disse lette løsninger vil du pludselig opleve, at du får meget mere tid til dig selv i hverdagen.