lokalenergi

Ridning i en kold tid

23uu23

Hvis du er hestepige ved du at en af de store udfordringer ved hestelivet er årstiderne. For om sommeren er det dejligt at tage en tur på hesten og ride i det fri men omvendt kan det blive en kold omgang i vinterperioden. Derfor handler det om at have et bredt udvalg af ridejakker og veste i stalden eller derhjemme. For der er ikke nogen værre fornemmelse end at være for varm eller for kold når man er ude og ride. Et andet smart trick er at købe smarte rideveste hvor man eksempelvis kan tage foret ud så de kan bruges det meste af året.

Gode råd til at være miljømæssig bæredygtig når man har hest

At have hest tager mange ressourcer. Men på mange måder kan man begrænse klimaaftrykket. For det første kan man skelne til bæredygtig opvarmning i stalden. Her kan eksempelvis jordvarme anbefales. Alternativt kan overveje at isolere staldområdet grundigt så behovet for ekstern varme bliver minimalt. Hvis man bor isoleret på landet kan man også overveje tiltag såsom en privat vindmølle eller mindre omstændigt – solceller på taget.

Saml regnvandet op og brud til hestene

I forhold til vandforbruget er der også mange måder hvorpå man kan nedbringe forbruget. Et nemt sted at spare på er ved at bruge regnvand i det omfang det er muligt. Man kan få ledt vandet fra taget ned til regnvandsbeholdere. Hvis man ønsker at give hestene vandet til drikkevand er det dog vigtigt man husker at rense tagrenderne ofte og filtrere vandet så der ikke er døde dyr i. Alternativt kan man nøjedes med at bruge regnvandet til rengøring i staldene.

Så der er mange måder hvorpå du kan have hest på en mere bæredygtig måde uden at kompromis med hele hesteoplevelsen og din hest trivsel og sundhed. Det handler blot om at se mulighederne i omgivelserne.