kød

Sådan sparer du energi med en træpillegrill

23uu23

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og mange danskere er allerede nu ved finde havegrillen frem. Der skal købes nye gasflasker ind, og der skal flyttes rundt på de store poser med kulbrikker.

Men hvad nu hvis denne sommer kan byde på noget nyt og mere simpelt? En anderledes måde at tænde op for grillen på, som også er en del mere energi- og klimavenlig? Hvad nu hvis denne sommer er sommeren, hvor du endelig gør livet lidt lettere og skifter over til en træpillegrill?

Hvad er en træpillegrill?

Træpillegrill kendes også som ”pellets grills” på engelsk, og de er først lige ved at gøre sit indtog her i Danmark. Det betyder altså, at du kan være en trendsætter og imponere dine kammerater, hvis du anskaffer dig en grill, der kan fyre op med træpiller.

Konceptet er egentligt meget simpelt. Det er en grill som alle andre, men i stedet for at fyre op med den traditionelle gas eller kul, bruger du træpiller – vel at mærke træpiller, der er godkendt til madlavning.

Hvordan fungerer en træpillegrill?

De godkendte træpiller hælder du ned i en lille beholder, der er tilkoblet grillen. Denne beholder fører automatisk den nødvendige mængde træpiller videre til et brændkammer, som sidder inde i grillen, og dér bliver de antændt med et gløderør.

Til at starte med vil der komme en smule røg op fra grillen, men det går hurtigt over, og du bliver efterladt med en ensartet varme gennem hele grill-seancen. Det smarte ved træpillegrill er altså, at du ikke skal gøre nogen stor indsats for at få en konstant varme på dine madvarer.

spareribs

En træpillegrill er energivenlig

Grillen bruger som sagt træpiller til at fyre op med, men du skal dog også bruge en lille smule strøm til at antænde pillerne i starten. Når det er gjort, kører den 100% på træpiller, og træpiller er generelt set et meget godt energi- og klimavenligt produkt at gøre brug af.

Du kan altså sagtens nyde solens stråler og en varm pølse med god samvittighed her til sommer. Der findes dog mange forskellige træpillegrill på markedet, og nogle har flere funktioner end andre – samtidig er nogle også mere energi-effektive end andre.

Hvilken grill skal du så vælge?

Den mest kendte fabrikant af træpillegrill er Traeger, men også mærker som Weber og Smokey Bandit er begyndt at producere flere og flere af denne type grill. Du har altså mange muligheder at vælge imellem, når du skal ud på markedet.

Nogle grill er helt simple; du kan bare tænde op og grille løs. Men andre grill er en del mere avancerede og kommer med flere funktioner. Du kan få ”super smoke”-funktioner, temperaturstyring og medfølgende skærebræt. Ja, du kan endda få træpillegrill med indbygget Wi-Fi, så du kan styre din madlavning, selvom du sidder inde i stuen og ser fodbold.