Pilleovne

Spar penge på varmeregningen med en pilleovn 

23uu23

Selvom kalenderen stadig siger at vi befinder os i efteråret, så begynder man så småt at kunne mærke vinterens kolde ånde puste os i nakken. Det bliver hurtigt koldere og koldere for hver dag der går og hvis du ikke allerede har måtte skrabe is af bilens forrude, så sker det nok snart.

Jo koldere det bliver jo mere skruer vi ofte op for vores radiatorer eller hvad end vi varmer hjemmet op med. Men det kan hurtigt blive en rigtig dyr fornøjelse, dog er der en løsning der sparer dig en masse penge og tilføre vinteren en masse hygge.

Spar penge med en træpilleovn

Mange tænker måske først og fremmest på at en pilleovn, eller træpilleovn, er en rigtig hyggelig ting at have derhjemme. Men de kan faktisk meget mere end det. De kan nemlig også være en rigtig god ting at have rent økonomisk. Derfor kan det være en fordel for dig at anskaffe dig sådan en pilleovn. Man siger nemlig at man kan spare helt op til 15.000 kroner om året når varmer hjemmet op med træpiller. Det er jo nogle penge der ville være yderst dejlige at have.

Dette beløb er selvfølgelig ikke en garanteret besparelse. Hvor meget du helt personligt vil spare, kommer helt an på hvor meget du selv sagt bruger nu, hvilken måde du varmer dit hjem op på, hvor stort dit hjem er, hvor godt det er isoleret osv. Der er mange faktorer der spiller ind før man kan sige helt præcist hvor meget man spare når man skifter til pilleovn. Ønsker du at læse mere om hvordan du beregner din besparelse, så læs med her hvor du lærer hvad der gør sig gældende i denne beregning ved skift til pilleovne.

Hvorfor du kan spare penge med et træpillefyr

kvinde der varmer sig ved ovn

Der er flere grunde til at du kan spare penge ved at skifte over til et træpillefyr. En af grundene er at træpiller tit er billigere at købe end anden form opvarmningsmidler, for eksempel olie. Derudover er en pilleovn tit bedre til at udnytte træpillerne og omdanne det til varme, end en brændeovn er. Altså får man også mere ud af det brændstof man køber, hvilket gør at man på længere sigt skal købe mindre af det.

Brug det som et supplement

Måske du synes det virker som lidt af en stor omvæltning helt at ændre din måde at varme op på derhjemme. Men du behøver slet ikke at lave et totalt skift over til pilleovnen. Det er også muligt blot at bruge den som et supplement til en anden varmekilde.

Det er klart at så vil din årlige besparelse være mindre, men måske du synes det er nemmere at opvarme visse dele af dit hjem med fjernvarme, oliefyr eller noget andet. Men ved at undlade at bruge disse varme metoder i nogle dele af huset og i stedet bruge pilleovnen, vil du dog stadig spare noget. Oven i hatten vil du så også kunne nyde hyggen ved at have et træpillefyr i hjemmet.