Miljø

Sådan kan du både indrette og fikse dit hjem samtidig med, at du sparer på energien

23uu23

 

Vi lever i en verden, hvor der er mange ting vi skal tænke over i hverdagen. Det er især bæredygtighed og energibesparelser vi tænker over – både for at skåne miljøet, men også for at spare lidt tid og penge for vores egen skyld.

Når man skal indrette sin bolig, renovere den eller hvis huset og grunden skal gennemgå en større rengøring, vil dette oftest involvere en masse energi. Du tænker måske ikke altid over det, men energi er overalt omkring os, du bruger energi hver gang du hænger en ny lampe op, hver gang du tænder for støvsugeren og når du køber et nyt spritnyt produkt til din bolig.

grøn energi

Flisepest på terrassen – sådan fjerner du det nemt og effektivt

Flisepest er noget som mange husejere frygter, hvis de har betonsten i haven eller på terrassen. Der findes ca. 900 forskellige arter af lav som er dét flisepest kommer af. Disse lav vækster vil gro på betonfliserne i din have og hurtigt brede sig i små kolonier, der giver grimme grå pletter på dine ellers så smukke fliser.

For at komme flisepesten til livs er der naturligvis mange ting du kan gøre – også selvom du ønsker at spare på energien. På JeresBolig kan du læse meget mere om flisepest og hvorfor det slår til i lige netop din have. Der er som tommelfingerregel 4 råd du kan bruge, når din terrasse rammes af flisepest, det første du kan gøre er at bruge flydende fliserens, du kan også forsøge med en terrassevasker på det udsatte område – disse to muligheder kræver en del energi, da der indgår både strøm og kemikalier.

Du kan også gøre brug af energibesparende metoder, dette vil dog betyde, at din terrasse gemmes væk og er derfor bedst at udføre henover vinteren. Du kan med fordel vende fliserne om og derved afskærme dem fra solens energi eller dække dem til med grus.

bæredygtighed

Indret din bolig med energien i centrum

Det er blevet meget moderne at bruge lys i sin indretning som et gennemgående tema i hele boligen. Mange vælger lyskæder som energikilde, men hvorfor ikke gå over til et bære bæredygtigt alternativ og installere solceller eller bruge solcellelamper i vindueskarmene?

Boligtema har mange forskellige muligheder du kan tænke over, når du indretter dit hjem på ny. Du kan f.eks. forsøge dig med nye vinduer, der indfanger mest muligt at solens energi og derved kan give liv til nogle solcellebatterier i vindueskarmene, i form af lyssten eller solcellelamper. Disse findes i mange forskellige varianter og kan i langt de fleste tilfælde gemmes lidt i potteplanterne i vindueskarmen og lyse op når solen går ned.

Du kan også skabe din egen energi ved at opsætte et lille minivandfald i eller udenfor hjemmets fire vægge, dette er et sjovt projekt hvis der er børn i husstanden og giver dig en forståelse af, hvordan energi virker.