himmel_natur

Kom udenfor i ferien og spar på strømmen

23uu23

Når det kommer til at holde ferie, så er det vigtigste sjældent at spare på strømmen. Men vil du gerne være mere miljøbevidst, så er det meget vigtigt, at du kommer ud af huset og ud i naturen.

Heldigvis er der et helt væld af aktiviteter, som du kan komme i gang med i ferien, som foregår udenfor. Det kan være sjov for hele familien uden, at det bliver en forpligtelse til at være grøn. I stedet er det bare en heldig konsekvens af en masse dejlige aktiviteter!

Hiv fat i luftgeværet

I dag er luftgeværet en rigtigt populær måde at komme udenfor på. Der er nemlig tonsvis af aktiviteter, som du kan lave med et luftgevær.

Noget af det sjoveste er at hive fat i hele familien og vennerne og simpelthen skyde på måls. Hvem kan ramme mest i midten af skydeskiven, og hvem er det, som har nemmest ved at ramme dåsen, som står langt væk?

Samtidig, så er det faktisk også en ret udmattende aktivitet. For det kræver virkeligt, at man har styr på sin vejrtrækning. Vil du gøre det rigtigt vildt, så kan du og dine bekendte lave en hel lille forhindringsbane, som man skal igennem, hvor man undervejs skal skyde. Det sætter virkeligt standarden for resten af ferien.

ammunition luftgevær

Saml naboerne og plant et træ

Planterne er en af de vigtigste ressourcer, som vi som mennesker har på denne planet. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi rent faktisk stadigvæk har så mange af dem som muligt i fremtiden.

Og at plante eksempelvis et træ eller en masse blomster kan faktisk være en helt fantastisk oplevelse nabolaget imellem. Her kan du tage fat i menneskerne fra dit lokalområde. Sammen kan I altså gå en god tur og finde ud af, hvilke områder, som helt desperat har brug for eksempelvis nye blomster.

Én ting er, at dette er meget grønt og miljøbevidst. Noget andet er, at det jo faktisk også er en måde at gøre lokalområdet lidt sjovere og hyggeligere på. Sammen kan I gå rundt og se, hvor der eventuelt kunne mangle noget – det er hyggeligt fællesskab!

Led efter cykelruter og gåture i nærområdet

Har du rent faktisk nogensinde set dit nærområde som turist? Eller bare kigget på det med nye øjne? Det er sjældent man gør det, men i dag er muligheden for det bedre end nogensinde før.

For der findes et helt væld af apps og services, hvor du kan finde nogle af de fedeste ruter til at cykle en tur eller bare spadsere igennem et bestemt område.

Og her er dit lokalområde helt klart med. Uanset om det er Horsens eller Hedehusene, så er der med garanti en hel masse at se, som ofte kan komme til at gå i glemmebogen. Når ferien er der, og der er godt vejr, så er en hyggelig cykeltur eller gåtur med familien eller vennerne altid en dejlig aktivitet at dele.

fritid_cykel

Bliv meteorolog med familien

Det er de færreste af os, som faktisk har muligheden for at studere vejret på nogenlunde regulær basis. Men ferien er faktisk et fantastisk tidspunkt at gøre dette på.

For i dag er det nemlig muligt at købe små vejrstationer, som let kan placeres et sted på grunden eller i boligen. Her bliver der målt på ting som fugtighed, temperatur og vindhastighed. Disse tal er interessante i sig selv, men de er især interessante, hvis man kender en anden person, som også måler dette, og som man kan sammenligne med.

Dette er en fantastisk idé for hele familien. For de videnskabsglade, så kan man få lov til at lege med nogle af videnskabelige instrumenter, som man sjældent har. For de teknologiglade, så er det en måde at få en sjov gadget i hånden på, uden at det skal foregå indenfor. Og uanset om man er barn eller voksen, så skaber det en nysgerrighed, som man sjældent ser!